Beställ din pumpservice i Stenungsund

29 juni 2022 william eriksson

editorial

Pumpar är igång dagligen i hela landet, och det finns bra leverantörer för olika slags märken och tillämpningar. Det är enkelt att beställa pumpservice i Stenungsund, och du behöver inte vänta länge på den. Skickliga tekniker är beredda när du ringer och har fått problem, och de håller hyfsade priser.

En pålitlig leverantör vill du säkert behålla kontakten med, och du kan exempelvis teckna ett serviceavtal om du vill ha regelbundna besök. I en liten verkstad eller industri är man ganska beroende av att pumpen är hel och fungerar. Även som privatperson är man ofta beroende av pumpar. 

 

Nya pumpar drar mindre ström

Pumpar används för att flytta vätska eller gas, och oftast gäller det då vatten eller luft. En vattenpump eller luftpump drivs oftast med elektricitet. Det är intressant att notera att nya modeller har en väsentligt lägre elförbrukning än de gamla, så man kan spara mycket el på att byta ut sina uråldriga pumpar, även om de fortfarande fungerar. 

Vattenpumpar kan också finnas i pooler eller fontäner, och man kan anlägga ett vattenfall i trädgården. I vissa kommuner ser man konstgjorda vattenfall och fontäner som sprutar vatten, och det är en del av den konstnärliga utsmyckningen i parker och utanför hotell. Har du en pump i din swimmingpool håller den igång så att vatten cirkulerar. 

 

pumpservice - pumpar Stenungssund

 

Från början pumpade man för hand 

De gamla modellerna pumpades ofta för hand, och det finns fortfarande en del enkla pumpar som man trampar på eller trycker på. Luftmadrasspumpar och cykelpumpar är exempel på manuellt manövrerade typer. Det fanns också en tidig pump som drevs bara av rinnande vatten, och som alltså var självgående.

För industriellt bruk krävs det lite större kapacitet, och då är det elektricitet som behövs. Det behövs också duktiga servicetekniker som behärskar konsten att laga dem när de går sönder, eller att installera nya pumpar.

Fler nyheter