Bli inte däckad ute på vägarna

07 augusti 2019 Mikael Barani
Bli inte däckad ute på vägarna

Det är starka kontraster mellan all hets som ingår i att packa bilen inför en resa, och det lugn som infinner sig när man väl kommer fram. I de mest påfrestande stunder så kan man till och med tvivla på om det verkligen är så smart att ge sig av. Det vore ju så skönt att bara sitta kvar därhemma och njuta av tillvaron.

Ingen stress. Bara chill.

Men när man väl anländer till semestermålet så är det ju som bekant väldigt värt mödan. Att få sträcka på benen och packa upp alla saker ur bagaget, ja det är en skön känsla som inte går av för hackor. Speciellt om detta scenario även innehåller en god kopp kaffe. 
Ja då snackar vi om att befinna oss i himlen.

Något som verkligen kan solka ner resan är om man får strul med bilen på vägen. Det är verkligen surt att få en ovälkommen överraskning. Nu är det fortfarande sommar, men bara om några månader är det dags att tänka på att byta till vinterdäck.
Det vore otroligt segt, för att inte säga farligt, att glida runt på vägarna med sommardäck om en plötslig halka skulle slå till. Speciellt nu när resorna norrut i landet har blivit så populära.

Tillhör du dem som passerar Västerås på din väg så är det smidigt att svänga in på Emils däckverkstad i Ramnäs för snabb service. Oavsett vad det gäller när det kommer till däck så grejar personalen biffen.

Sedan är det bara att sätta sig i bilen igen och tryggt köra iväg mot slutmålet. 
Extra mysigt blir det förstås när man har matsäck nedpackad och stannar till vid en trevlig rastplats, gärna vid någon sjö eller liknande. Då blir ju bilresan som en semester för sig där man kan njuta av god mat och god utsikt på en och samma gång.

Fler nyheter