Din vän i köket

08 januari 2020 patrick pettersson
Din vän i köket

Gasspisar är inte så vanliga i folks hem nuförtiden, men de har sannerligen sina fördelar. De flesta modellerna brukar vara av den äldre varianten, då folk hellre väljer elektriskt när de ska köpa ny. Det kan också kännas besvärligt att behöva reparera en gammal gasspis. Men det finns ändå en poäng med att ha den kvar. Är du i behov av reparation av gasspisar i Stockholm behöver du bara kontakta en firma som erbjuder snabb och billig utryckning och reparation. Så varför borde du behålla din gamla gasspis istället för att investera i en sprillans ny elspis?

 

Snällt för miljön och plånboken

Det sägs att det finns två väsentliga fördelar med gasspisar framför den elektriska varianten; För det första är de billigare i drift. Det kostar mycket mindre att hålla en gaslåga levande än vad som krävs för att hålla igång en hel elektrisk spis. Skillnaden kanske inte verkar spela så stor roll till en början, men i längden kommer det synas på elräkningen. Visst vore det roligare att lägga de pengarna på något annat istället? Kanske bekostar du dig en extra lyxmiddag en gång i månaden, som en belöning för att du gör miljön en tjänst.

 

 

Om mästerkocken får bestämma

Den andra fördelen med gasspis är att du har bättre kontroll över lågan, och därmed också värmen. Det är extra viktigt när du exempelvis ska steka kött och vill få till den där krispiga gyllenbruna ytan. Även grönsaker behöver en väl anpassad låga. De bränns lätt så fort vätskan i dem har dunstat bort. Då hjälper det att snabbt kunna sänka värmen så att förhoppningsvis inget bränner fast i pannan. Du kanske sett att gasspisar används en hel del i matlagningsprogram på TV? Kontrollen du har över temperaturen är anledningen till varför så många mästerkockar föredrar gasspisar framför elektriska.

Fler nyheter