En aktiv semester med ridning

13 juli 2019 jonas olsson
En aktiv semester med ridning

Går du i tankarna att göra något nytt och annorlunda på semestern – varför inte boka ett härligt ridläger? Ta med dig familjen, en vän eller njut av en aktiv och rolig semester på egen hand. Ridning är en fantastisk aktivitet som passar de flesta. Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, om du är en van ryttare eller en total novis som drömmer om att väcka din inre cowboy till liv. En ridlektion kan anpassas mycket efter behov, och varken högblanka ridstövlar eller andra proffsattiraljer behövs för att träna skritt, trav och galopp. 

 

 

Njut av årstiderna från hästryggen

 

Ridläger finns både på dagtid eller med boende för övernattning. Vill du maxa upplevelsen – boka en vecka med boende på gården! Inte sällan ligger de idylliska hästgårdarna naturskönt, som exempelvis Haga stall i Roslagen med närhet till både hav och skog. Många ridanläggningar och stall runt om i landet erbjuder dessutom ridläger året om, vilket ger en väldigt fin möjlighet att komma naturen riktigt nära under de olika årstiderna. Och att upptäcka naturen från hästryggen är något alldeles speciellt, oavsett om du travar fram genom varmt och solblekt sommargräs eller på snötäckta stigar. Med vinden i ansiktet och ljudet av klapprande hovar är det nästan omöjligt att inte dra på smilbanden där man susar fram i sadeln. 

 

Avkopplande men utmanande 

 

Ridning kanske ser enkelt, lugnt och fridfullt ut. Men gör dig beredd på en svidande träningsvärk som heter duga de första dagarna. I synnerhet om du är en ovan ryttare. Lika avkopplande som det kanske är när du sitter i sadeln, lika ont kommer du förmodligen att ha efteråt. Eventuellt kommer du stappla fram lite hjulbent efter de första passen, men håll ut. Det släpper snabbt, och ett par extra starka lårmuskler är ju trots allt en ganska trevlig semesterbonus. 

Fler nyheter