En gasolflaska är användbar både i hemmet och på arbetsplatsen

09 september 2020 Cecilia Olsson

Fördelarna med gasol är många både för företag och privatpersoner. Med gasol går det till exempel att laga mat, driva truckar och rensa ogräs. Det som dessutom är extra bra med gasol är att det inte är lika miljöskadligt som många andra produkter som används för de olika ändamålen. 

Enklare matlagning både inne och ute

Gasspisar är något som de allra flesta någon gång stött på. De finns i husvagnar, restaurangkök och vissa gånger även i bostäder (även om det är betydligt mer vanligt förekommande i andra länder i världen). Med en gasspis blir det varmt väldigt snabbt och det är även lätt att kontrollera temperaturen. Har man en induktionsspis så kanske det inte finns behov för en gasspis, då kan istället en gasolgrill vara en komplettering till enkel matlagning.

Med gasol slipper trucken ladda

Inom industrier och logistikföretag används ofta truckar för att smidigt kunna förflytta pallar. Dessa kan vara drivna med gasol vilket gör det väldigt smidigt, speciellt på stora utomhusområden. Ingen laddning krävs utan det är bara att byta ut flaskan då den är tom mot en ny gasolflaska. Genom att vara företagskund hos Primagaz säkerställs att det alltid finns tillräckligt med gasol då den behövs. 

Ett smidigt sätt att rensa ogräs

I trädgården kan gasol med fördel användas för att ta bort oönskad mossa och ogräs. I jämförelse med bekämpningsmedel som kan vara skadligt för både människa, djur och natur så är gasol ett mycket bättre alternativ. 

Övriga fördelar med gasol

Gasol skapar aldrig någon förorening av partiklar, sot, aska eller giftiga gaser. Gasol har dessutom ett högt energiinnehåll samt högt värmevärde och den förorenar inte mark eller grundvatten. Gasol brinner rent utan att förorena luften och har ett lågt koldioxidutsläpp i jämförelse med andra bränslen. Sist men inte minst så härsknar aldrig gasol i tanken eller flaskan.

Fler nyheter