En omrörare i Stockholm som gör sitt jobb

29 september 2021 jonas olsson

Mjöl är inte så gott i sig, ägg är okej om det inte är rått, smör är lite för fett. Socker är alltid gott och lite vanilj har fin lukt. Men lägger man det i en stor skål så händer det inte så mycket och ingen har lust att smaka. Det är något som skall till för att det skall bli användbart och riktigt gott.

Ja, har man någonsin varit i ett kök så är det är ju inte så svårt att föreställa sig vad det är som saknas – en omrörare. Rör man om i alla ingredienserna och lägger till lite bakpulver så får man fram en riktigt smaskig sockerkakssmet. Den går att äta som den är, men blir ännu godare efter 40 minuter i ugnen.

Det är så med omrörare, det är de som gör ingredienser användbara. I köket räcker det kanske med en visp till ägg och socker och en slickepott till själva smeten. Kommer man ut i industrin skall det till lite större grejer. Såna grejer får man tag på genom företag som https://www.pump-pyrolysteknik.se/omrorare-stockholm/, de har omrörare i Stockholm av rejäl storlek.

Det ställs olika krav på omrörare

Det räcker inte bara med att omröraren är större och har kraftigare motor än en vanlig mixer. På samma sätt som man behöver degkrokar när man gör en bröddeg och en visp till sockerkakan. Omrörare är anpassade till de vätskor som skall blandas. I princip ser det ut som en stavmixer, men storleken och utförandet på bladen kan variera. 

Dessutom behöver de olika sorters legering eller gummibeläggning som skydd. Det är ibland frätande vätskor eller andra kemikalier som skall blandas och det måste de kunna stå emot. Styrkan på motorn varierar också. Om det är trögflytande vätskor som skall blandas, då får man ta i lite mer för att det ska gå runt. 

Fler nyheter