En personlig assistent gör vardagen enklare

13 juli 2019 jonas olsson
En personlig assistent gör vardagen enklare

Alla människor har rätt till en god livskvalitet och ibland är detta enbart möjligt med hjälp. Det är här en personlig assistent kommer in. Personliga assistenter ger stöd i vardagen åt människor som har funktionshinder och inte kan ta hand om sig själva.

Målet som en personlig assistent har är att stötta brukaren till ett så självständigt liv som möjligt. Personlig assistans ingår under LSS lagen för att hjälpa funktionsförhindrade att leva ett så normalt liv som möjligt. Att hitta rätt person för jobbet kanske kan kännas som en stor uppgift. Ett assistansbolag som kan hjälpa dig att hitta rätt är https://adenaassistans.wordpress.com/.

 

Brukarens behov i första hand

Jobbet som en personlig assistent är att göra livet enklare för brukaren och anpassa tjänsten efter vad brukaren behöver. Alla brukare har olika nivåer av behov som de behöver hjälp med. Ibland kan det vara enklare saker som att hjälpa till att laga mat eller följa med på stan för att handla. Däremot finns det även brukare som behöver hjälp med allt i sin vardag, som inte kan göra något själv. Vad än behovet är för brukaren är det vitalt att det är rätt person som hjälper till och alltid sätter brukarens behov i första hand.

Vilken utbildning krävs för att bli en personlig assistent?

Funderar du på att bli en personlig assistent? Det finns mycket att tänka på innan du tar steget för detta arbete. Att vara en personlig assistent är ett av de viktigaste jobben i världen. Ditt jobb är att hjälpa en människa att leva ett så bra liv som möjligt. Du måste ha empati, tålamod och vara redo att alltid sätta din brukare först. En önskvärd utbildning att ha är undersköterska eller annan vårdutbildning. Det går däremot att arbeta som personlig assistent utan denna form av utbildning, så länge du har rätt personlighet för jobbet.

Fler nyheter