En skidshop som har allt man behöver till skidresan

27 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

När man ska göra en skidresa så är ett klokt att ta bra utrustning med sig, det kan vara avgörande för att resan ska bli så lyckad som möjligt. Dålig utrustning kan både innebära större risk för skador, men det påverkar dessutom komforten. I fjällvärlden kan vädret svänga väldigt fort och det är inte ovanligt med hårda vindar samt låga temperaturer, därför är det viktigt att använda sig av funktionell klädsel kom kan stå emot det hårda vädret. Det säkerställer att man håller värmen och undviker köldskador. 

Detta behövs till skidresan

Förutom att man behöver ett par skidor, stavar och pjäxor så är det viktigt att skydda huvudet med en bra hjälm och det kan dessutom vara klokt att komplettera med fler skydd som exempelvis ryggskydd. För att hålla värmen och skydda kroppen från köldskador bör man se till att ha ett funktionellt underställ och skidstrumpor. Åker man under de kalla månaderna på året så är det viktigt att även ha ett värmande mellanlager.

image

Som avslutande lager så bör man ha jacka och täckbyxor som är vind- och vattentäta, under soliga våren kan det räcka med skaljacka och -byxor men under de kallaste månaderna kan det behövas fodrad jacka och byxor. Sist men inte minst så bör man ha en mössa om man inte har en fodrad hjälm, ett par varma vantar (ibland kan det behövas innervantar, så kallade ”liners”, för att hålla fingrarna varma), en varm halsduk samt ett par skidglasögon som skyddar mot kyla, starkt solljus och vind. 

Hitta allt som behövs på ett och samma ställe

Hos Skidresor.com hittar man ett brett utbud av produkter som behövs på en skidresa. De har allt från skidor och hjälmar till underställ och jackor. Hos Skidresor.com finns det utrustning till hela familjen som ger goda förutsättningar till att skidsemestern blir både bekväm och trygg. 

Fler nyheter