Färdig gräsmatta – Spara både tid och jobb

28 juni 2019 jonas olsson
Färdig gräsmatta - Spara både tid och jobb

Har du just flyttat till ett nybyggt hus och har en jordig baksida som gör vem som helst lite deppig? Frukta icke! Det behöver inte vara så länge till. Med hjälp av färdiga gräsmattor kan du ha en härligt grön gräsmatta på din tomt på nolltid!

 

Vad är gräs på rulle? 

Det kan vara riktigt frustrerande att vänta på planterat gräs. Att se gräset växa millimeter för millimeter kan kännas som en evig väntan när allt man vill ha är en grönskande tomt att leka, slappa och umgås på, samtidigt som det ser fint och trevlig ut. Då kan gräs på rulle och färdiga gräsmattor vara riktigt bra alternativ till gräs som planteras direkt i jorden. 

Gräs på rulle är helt enkelt riktigt gräs på rulle. Det innebär att du köper gräsrullar och sedan enkelt rullar ut dem på din tomt. Sedan vattnas, växer och klipps gräset som vanligt. Det behövs lite förarbete även vid en färdig gräsmatta. Det är viktigt att marken där gräset ska läggas är plan och dränerad. Annars riskerar du att ta död på gräset eftersom det inte kan slå rot. Ta därför bort eventuella rötter och stenar och bearbeta marken med en spade. 

Att tänka på vid köp av gräs på rulle

En färdig gräsmatta innebär mindre krångel och ofta även mindre skötsel. Men det gäller att välja en kvalitativ färdig gräsmatta. Spendera därför hellre lite mer än mindre när du skaffar den och se det som en investering. Med billigare färdiga gräsmattor finns risken att gräset kommer dö eller att du får med ogräs. Det kan bli en kostsam historia både penga -och tidsmässigt. 

Turfman är en återförsäljare av färdiga gräsmattor och gräs på rulle. De har över fyrtio års branscherfarenhet och erbjuder kvalitativt gräs för både privatpersoner såväl som företag och professionella. De säljer dessutom gräs till både fotbollsplaner och golfbanor. Läs mer här: https://turfman.se/ 

Fler nyheter