Husbilar – frihet på hjul

30 maj 2019 jonas olsson
Husbilar - frihet på hjul

Att äga en husbil ger en frihet som är svår att jämföra med något annat. Husbilar är bokstavligen små hem på hjul, som du kan ta dig runt med till (nästan) världens alla hörn. Låter det drömmigt? Klart det gör!

 

Husbilar blir alltmer populära

Husbilar har fått ett uppsving på senare år och försäljningen av dem har ökat lavinartat. Allt fler har börjat förstå vilken frihet och vilka möjligheter husbilar kan erbjuda.

Husbilar har en fördel över husvagnar på så sätt att de tar mindre plats. Det gör dem lättparkerade och mer lättkörda. Dessutom ger husbilar en frihet som husvagnar inte kan tävla mot i och med att passagerare kan gå runt fritt i husbilen under färd. Det är förbjudet att vistas i en husvagn under färd.

 

Bra att tänka på innan du köper en husbil

Att köpa en husbil är en stor investering. Precis som det är viktigt att göra noggrann research innan man köper en ny bil, kräver ett inköp av en husbil eftertanke. Först och främst är det klokt att kartlägga sina behov. Hur många kommer att vistas i husbilen när den används? Pratar vi om en person eller fem?

Dessutom är det bra att fundera på hur mycket och ofta husbilen kommer att användas. Kommer den användas som färdmedel en gång om året på semestern eller kommer den även fungera som en gäststuga under hela året? En tredje frågeställning är budget. Vill man köpa en ny eller begagnad husbil? Utifrån de här frågeställningarna och de svar de får kan man navigera lite lättare bland de olika husbilarna som finns på marknaden.

Campea är ett företag som säljer både nya och begagnade husbilar. Alla husbilar de säljer är besiktade och har garantier, allt för att kunden ska slippa oroa sig eller stöta på några problem med sin nya husbil.

Fler nyheter