Inställda drömmar kan bli nya drömmar

28 juli 2020 Mikael Barani

Det är många drömmar som har satts på paus under det gångna halvåret. I januari var det väl inte någon som hade kunnat föreställa sig att världen skulle se ut som den gör idag.
Nu är saker som de är och pausade drömmar kan istället ge plats för nya inspiration. Nya drömmar kan få grogrund i den till synes infertila mark som de uppskjutna har skapat. Faktiskt så är det säkerligen vissa som på många sätt är tacksamma för att de inte hann sjösätta sina idéer. Med lite eftertanke så insåg man att vissa saker var lite ogenomtänkta.

Till exempel var det säkerligen någon som insåg att det där husköpet i Roslagen faktiskt också krävde att man ordnade med vattenrening Norrtälje. Under våren har man haft tillfälle att bygga upp ekonomin och det där huset – det finns faktiskt kvar till salu än.

Det brukar ju faktiskt vara så att varje kris också för med sig möjligheter. När det känns som dystrast så finns det där hoppet som en klar stjärna långt därborta. Den som har drivkraften att kämpa sig ända fram kan ofta bli rikligt belönad. Oavsett om det är en ekonomisk, själslig eller på något annat sätt kvalitativ belöning.

Livet är lite lustigt på det viset. Det är oftast inte lika hopplöst som man föreställer sig. Istället handlar det om att lära sig se nya möjligheter – kanske sådana som man aldrig har tänkt på tidigare. Detta kräver kanske att man misslyckas ett par gånger för att verkligen träna upp det där ögat för att finna diamanter nere i de mörkaste av gruvor. 

Det är just detta som gör livet riktigt roligt – om man är beredd på att anta utmaningen. För när man inser att livet är lite som ett spel, och att det alltid kostar att ge sig in i leken, så kan man också lära sig att se motgångar som möjligheter till utveckling.

Fler nyheter