Låt garderoben explodera av vackra hattar

15 maj 2021 jonas olsson

Är du en av alla de som upptäckt hattar? Den där huvudbonaden som nästan försvann under några år, men som nu har kommit tillbaka med full kraft. Och idag kan du se människor i alla åldrar och kön bära hattar, det kan vara på stan, på stranden, på väg till jobbet eller skolan. Hattar är helt enkelt en del av stadsbilden, numera. Vilken hatt föredrar du, är det kanske en sportig keps, en lite stiligare flat cap, eller kanske en halmhatt?

Går du in på en butik som har hattar så kan du hitta alla möjliga material, mönster, färger och modeller för alla användare och tillfällen. Det enda som kan vara svårt är att inte köpa en av varje sort. För när du väl har upptäckt hattar så är det som om en hel värld öppnar sig. En värld som du kommer ha svårt att få nog av. Precis som det kommer vara svårt att ta av dig hatten, när du väl har satt på dig den, det är något speciellt tryggt och härligt med en hatt.  

 

Cowboy eller murkla

Det coolaste av det coolaste har i många år varit halmhattar i cowboymodell, på stranden en sommardag. En hatt som lyfter bäraren, men som även är ett perfekt skydd mot solens strålar och värmen. För de som vill vara mer klassiska finns det hattar som du kommer känna igen från amerikanska eller engelska serier. Eller så går du på en lite mer udda och rolig modell som du vet att du kommer vara lite mer ensam om.

Hur du än väljer att använda en hatt så är det alltid snyggt ifall du följer upp hatten med någon annan accessoar som matchar. Det kan vara ett par skor eller stövlar. Ett bälte, en scarf eller halsduk. Handskar eller väska. Det kommer göra att stilen ser genomtänkt ut. 

Fler nyheter