LED lysrör i kampen för planetens överlevnad

22 juni 2022 jonas olsson

editorial

Det regnar ute. När man var liten brukade man ibland säga “Det är Gud som kissar”. Kanske lite omoget, men barn får väl förlåtas för det. Idag är det nog troligare att de säger “Det är planeten som gråter”. För klimatet och hotet mot en välfungerande planet är idag inget som går barn förbi, tvärtom, de är nog högst medvetna om det.

Nästan alla människor vet att vi måste göra inte bara en eller några få saker för att klara det klimathot vi står inför. Det är en hel rad förändringar som måste till. Både stora politiska beslut, men också mindre saker som varje individ själv kan göra. En sådan sak är att använda LED lysrör.

 

Vad är bra med LED?

De flesta är nog bekanta med LED-lampor nuförtiden, men det kan vara intressant att veta att LED är en förkortning för det engelska uttrycket light-emitting diode. De har förekommit ganska länge i samhället, ofta i till exempel skyltar. Men i ett antal år har de nu också funnits i form av vanliga lampor.

En av de absolut största fördelarna med LED-lampor är att de är mycket mer energieffektiva än äldre typer av lampor. Detta innebär att de förbrukar mycket mindre elektricitet och då ger  besparingar för både plånboken och klimatet! Dessutom blir LED-lampor inte lika varma som äldre lamptyper, vilket eliminerar risken att du skulle råka bränna dig på lampan.

 

LED lysrör

 

Ska man byta till LED?

Det kan bara du svara på, men det finns klara argument för. Även om LED-lampor är lite dyrare att köpa in så har de starka fördelar. En av de viktigaste fördelarna är kanske den att genom lägre energiförbrukning så sparar de energi och är snällare mot klimatet. Köper man lampor eller lysrör av hög kvalité, från till exempel ledmegastore.se, så håller de dessutom längre.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://alltomkonst.se/

https://konst-bloggen.se/

https://konst-rikt.se/

https://konst-sidan.se/

https://konstbloggen.se/

https://konstihemmet.se/

https://konstinspiration.se/

https://konstnytt.se/

https://konstsajten.se/

https://nyare-konst.se/

https://utforska-konst.se/

https://vardags-konst.se/

Fler nyheter