Ny modern design

11 december 2019 jonas olsson
Ny modern design

&tradition är ett ungt designföretag som endast funnits sedan 2010, men som redan har blivit erkända och mycket framgångsrika. Precis som många andra designers så kommer &tradition från Danmark och följer den klassiska traditionen som är mer på modet än någonsin och som förvisso aldrig riktigt blivit omodernt. &tradition flörtar med stilar från tidigt 1900-tal i en modernare tappning och med en blandning av naturfärger och pigga färgaccenter som kan lysa upp den mörkaste av kvällar.

 

 

Inredning av alla de slag

 

Lampor, stolar, soffor, soffbord, speglar, hyllor och allt man kan behöva, finns i utbudet hos &tradition, med en stil där de flesta möbler kan kombineras utefter eget tycke och smak. Här plockar man upp klassiska möbler och sätter en twist på dem som är möjlig och vacker, men som man är helt egen med. Fåtöljer i tjockt enfärgat tyg eller lammskinn, med kraftiga ben i mörk vacker ek. En soffa med en form som får beskådaren att undra varför man inte sett det förut. Lampor av alla former och slag, som skapar djup och skönhet. Kanske ett par speglar som konstverk eller för att skapa rymd och spänning. Och till slut en fåtölj i klargult liksom en sol glatt glittrande på ett stilla hav. Det är ett rum skapat av &tradition. Ett rum fyllt av både lugn och glädje.

 

Designtankar

 

Att förena traditioner med förändringar till en design som håller genom dåtid, nutid och framtid, är vad &traditions designteam håller som mantra. Det är just i mötet mellan motsatserna som dynamiken uppstår och därför uppmuntrar &tradition sina designers att arbeta fritt med hela spektrat från det som varit till det som kommer. Det kan vara varianter på äldre design, utförda på ett sobert sätt, eller glad och bekymmerslös lek med ny form och material. Genomgående är dock ett kvalitetstänk både när det gäller material och design.

Fler nyheter