Rör på dig och sitt rätt

02 januari 2020 Mikael Barani
Rör på dig och sitt rätt

Det är glädjande att vi människor börjar hitta tillbaka till skog och mark igen. Bara kika på några av de större kanalerna kring Bushcraft (alltså vildmarksliv) på Youtube: Det finns många kanaler med över hundratusentals prenumeranter. Detta är helt klart ett tecken på att många av oss längtar tillbaka ut i den fauna ur vilken människan en gång i tiden levde i.

Naturligtvis behöver man inte skaffa sig kunskap om överlevnad utanför hemmets fyra väggar för att njuta av grönskan. Det räcker med att ta en promenad eller en joggingtur ute för att verkligen njuta och finna en ökad känsla av ro och samhörighet i tillvaron. 

Extra viktigt är det i dessa tider då vi blir allt mer stillasittande och fast framför våra skärmar. Alla sociala medier och liknande är förvissa ett trevligt sätt att komma i kontakt med människor, men vi ser också att de tenderar att fostra missbruk och beroenden. Detta är inte bara skadligt för våra hjärnor, utan även våra kroppar – vi sitter trots allt ofta i en rätt krum hållning och tittar på mobilen.

För att motverka detta så är alltså rörelse, gärna ute i skogen, ett bra sätt att hålla igång. Det gör också att det känns som att vi har förtjänat att luta oss tillbaka hemmavid. 

Dessutom så gäller det som sagt att ha koll på hållningen när vi väl sitter ned. Kolla till exempel in stolarna från Herman Miller på välfyllda butiken valueshop.se. Stolarna är ergonomiskt utformade och erbjuder både komfort och en sittställning som har kroppens bästa i åtanke.

Dessutom så säljs stolarna till bra priser genom att man till exempel erbjuder refurbished-modeller. Detta innebär att stolarna har använts tidigare men har gåtts igenom och servats så att de håller toppklass och kan säljas igen. Därför kan du fynda Herman Miller till grymma priser på Valueshop.

Fler nyheter