Rullar till flugfiske i Göteborg

23 oktober 2020 william eriksson

Flugrullar i Göteborg är ett av de tillbehör som behövs för att överhuvudtaget kunna fiska. Om man inte vill använda sitt flugspö som metspö istället förstås. Idag är flugrullarna av helt andra kvaliteter än de som man, om man har några år på nacken, med fasa minns från barndomen.

De där rullarna som efter ett enda kast obönhörligt skapade en röra som det kunde ta timmar att reda ut. Om man inte gav upp och svärandes tog till saxen. Eller helt enkelt kastade spöet och gick hem. Men för det finns det i stort sett ingen risk med dagens flugrullar. De har funktioner som gör att linan löper lätt och smidigt precis som den ska.

 

Blanda efter egen smak

Har man intresse av att fiska kan man lätt bli som ett barn i en godisbutik när man kommer in i en välsorterad butik för fiskare. Där finns spön av alla möjliga sorter och färger. Rullar med finesser så avancerade att man knappt behöver sköta fiskandet själv. Allt mellan himmel och jord.

Vänder man sig sedan mot hyllan för krokar och beten så kommer nog ögonen lysa upp lite extra – till och med på den icke fiskeintresserade. För det är lite som att komma in i en fantasieggande och gigantisk pysselbutik. Där finns alla möjliga färger och material i en generös och glad blandning.

 

 

Skapa sitt eget spö

Det finns färdiga spön som man kan börja med, om man vill. Men de flesta köper alla delar var för sig. Rullen är troligen den allra viktigaste komponenten för att få ett roligt, lättsamt och givande fisketillfälle. Fungerar inte rullen så kommer man ju inte heller att få upp någon fisk. Eller så hamnar man tillbaka bland barndomens krångliga rullar och avslutar sin fiskekarriär innan den börjat. Så skaffa dig en ordentlig utrustning.  

Fler nyheter