Så många double glazed windows får du för en miljon

06 september 2021 Lily Hansen

Är man rik och har mycket pengar kan man göra en hel del. Som att köpa fönster till exempel. Man kan faktiskt köpa väldigt många fönster. Säg att du nyligen vunnit en miljon kronor i Postkodmiljonären. För sakens skull låtsas vi att du slipper skatta på vinstsumman. 

En miljon kronor rakt in på kontot sådär. Nu leker vi också med tanken att ett genomsnittligt fönster kostar ungefär 4 000 kronor. Då kan vi räkna ut hur många fönster du kan köpa för miljonen. 

En miljon delat i fyratusen är lika med tvåhundrafemtio. Du kan alltså köpa 250 stycken genomsnittsfönster för din postkodmiljon. Frågan är var du ska sätta upp alla 250 fönster dock. Det låter snarare som att du även behöver köpa något slags palats eller åtminstone ett större hus för att du ska få plats med alla hundratals fönster på väggarna. Men det kan du inte göra. Alla pengar är ju slut. Du spenderade ju hela summan på att köpa 250 stycken fönster. 

 

Det är trevligt med fönster

Hoppas du sparade kvittot. För 250 stycken fönster är inte värt så mycket om du inte har plats att sätta upp dem. Fast det är klart, det är ju alltid bra att ha fönster i reserv. Det kanske flyger fotbollar kors och tvärs i trädgården utanför huset. Det kanske bara är en tidsfråga innan något av dina double glazed windows säger krasch efter att ha gått i tusen bitar. Och den skyldiga kanske aldrig lär sig av sina misstag. 

I ett sådant scenario kanske de där 250 stycken fönsterna går åt ganska snabbt. Det känns lite slösaktigt dock. Nog måste man kunna ha större nöje av så många fönster än att bara ha dem liggandes fram till det är dags att byta ut ett krossat fönster. Men å andra sidan är det väldigt trevligt med fönster. Det skadar inte att ha ett hundratal i reserv.

Fler nyheter