Skydda marken med körplåt 

31 augusti 2021 patrick pettersson

Ibland undrar man hur de tänker. När de står med de stora lastbilarna på en trång liten grusväg. Hur ska någon kunna ta sig förbi? Och dessutom, håller marken? 

Även ett stort och tungt ekipage kan behöva vara på ställen som inte är de bästa för dem.

Men då måste man också skydda marken man står på. Det blir inte som i filmer att hela marken försvinner och fordonet åker ned i ett slukhål. Tur är väl det. 

Däremot kan man skada marken ganska mycket om man inte skyddar den. Marken skyddar man på bästa sätt genom att lägga ut körplåt. Körplåt är starkt och tåligt samt hjälper till att skydda marken. Den skyddar marken genom att den fördelar ut vikten över hela körplåten. Ska man ha den på gräsmattan skyddar den även genom att man slipper trycken från däcken och att det inte blir lika djupa spår. 

Hur stor behöver du?

Hur stort kan ett ekipage vara, och hur mycket kan behövas? Man kan använda körplåt till olika ställen, exempelvis grusvägen, men även i hemmet om du håller på med en renovering. Säg att du ska göra en dränering. Med det kommer det en massa stora maskiner som ska stå på gräsmattan. Man kan ju bara tänka sig hur den kommer se ut sen. För att skydda gräsmattan så mycket som möjligt lägger man ut körplåt. 

Såklart kan det behövas mycket för man har ofta mer än en maskin. Men det är inget problem, du tar så mycket körplåt du behöver och lägger helt enkelt ihop dem. Tänk på att även med körplåt skadas marken. Den bara minskar på det ganska mycket.

Är du i behov av körplåt men kommer inte använda det så mycket så det är värt att köpa? Det finns även de som hyr ut körplåt. Välj det om du behöver det. 

Fler nyheter