Storlek och område är viktiga saker att väga in när man söker lägenheter

29 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

När man söker lägenheter så kan det vara väldigt bra om man vet vad man behöver och önskar. Det kan skilja mycket i allt från planlösning, storlek, område och mycket mer. Därför bör man fundera över vad som är viktig för en själv när det är dags att hitta sitt nya hem. Det begränsar sökningen vilket kan göra det enklare att hitta det man faktiskt vill ha och samtidigt så ökar det chanserna för att man kommer att trivas riktigt bra i sin nya lägenhet och inte känna behovet att flytta snart igen. 

Är det viktigt med yta eller rätt antal rum?

Planlösningen kan ha stor inverkan på hur bra man trivs. Det kanske inte är superviktigt i vilken ordning rummen kommer i lägenheten, även om det såklart kan ha inverkan, men det är viktigt att antalet rum stämmer överens med ens behov. Vill man ha ett extra rum till gäster eller arbete? ska barnen ha ett varsitt rum eller dela? känns det viktigt med ett stort vardagsrum eller två badrum? Det finns många frågor man kan ställa sig för att begränsa sitt sök samt undvika att gå på visningar på lägenheter som ändå inte uppfyller de krav och behov man har. 

Storleken är lite samma sak som planlösningen. Har man behov av stor boarea eller är det enbart viktigt att lägenheten har rätt antal rum? Man vill inte att ett boende ska kännas trångt och instängt men det kan även vara onödigt att betala för massa outnyttjad yta i hemmet. 

Närområdet och tillgänglighet är ofta väldigt viktigt 

Något som är bland det viktigaste är dock området som lägenheten ligger i. Finns det behov av närhet till barnens skola? Vill man enkelt kunna resa med kollektivtrafik? Eller är miljön runtomkring det viktiga? Önskar man till exempel lägenheter med pendlingsavstånd till Göteborg i en härlig miljö nära havet så kan man besöka http://www.ockerofast.se/

Fler nyheter