Tandläkare med erfarenhet

01 juli 2019 Jenny Olsson
Tandläkare med erfarenhet

Att då och då går till tandläkare är viktigt. Dels kan man upptäcka saker i tid och åtgärda dem om det behövs innan de hunnit bli stora. Gå man runt med ett hål till exempel som inte försvinner utan blir större så kan det till slut krävas rotfyllning och man har otur och hålet blir djupt, vilket är både dyrt och onödigt att utsätta sig för om man kan undvika det. Det är också viktigt att gå på kontroller, göra rent genom att ta bort tandsten och så vidare. Genom att på gå årlig kontroll till exempel så har man full koll på tänderna och man snabbt åtgärda saker innan de hunnit bli stora. 

Många av oss lider av tandläkarskräck och ibland skjuter man upp att gå till tandläkaren även om man vet att det vore bra med en undersökning eller att man behöver åtgärd av någon tand. Om man undviker att gå till tandläkaren på grund av skräck och ångest blir problemet och ångesten oftast bara större. Därför kan det var en bra idé att berätta för mottagningen att man har tandläkarskräck. Man kan då berätta hur man känner och göra upp en plan tillsammans med dem. Det brukar då känns tryggare och tandläkare och sköterskor är ofta väldigt professionella när det kommer till sådant som tandläkarskräck då de säkerligen stöter på det ofta. 

Om du letar tandläkare i Sollentuna finns det en mottagning i Barkaby som sysslar med tandvård under väldigt lång tid. Här har alla tandläkare flera års erfarenhet av yrket och de utför massor av olika behandlingar och åtgärder. Hit har man också möjlighet att komma om man söker akuttandvård. Att få akut ont i en tand eller kanske råka bita av en tand är aldrig roligt och då vill man såklart ha det åtgärdat så snart som möjligt. 

Fler nyheter