Välj en bra trappa till vinden

28 januari 2022 Cecilia Olsson

advertorial

Att ha tillgång till en vind är något som kan vara guld värt i ett hus. Har man till exempel en kallvind i sitt hus så kan den användas till förvaring av saker som inte påverkas negativt av stora temperaturskillnader. Det kan till exempel handla om sportutrustning som endast används vissa perioder på året eller prylar som man inte använder alls men fortfarande vill ha kvar.

Har man däremot en isolerad vind så kan man inreda den till ett riktigt mysigt krypin. En inredd vind kan  användas till allt från sovrum till tv-rum eller hobbyverkstad. Det kan dock krävas en bra vindstrappa, oavsett vad man använder vinden till. 

Det är väldigt smidigt med en trappa upp till vinden 

I vissa hus så finns det redan en trappa till vinden, medans det i andra kan vara så att man får ta sig in via en stege på utsidan. Oavsett om man använder sitt vindsutrymme eller ej så kan det fortfarande vara bra att ha tillgång till vinden inifrån eftersom man kan behöva göra en inspektion av innertaket för att säkerställa att allt ser bra ut.

trappa

En av de stora fördelarna med en vindstrappa är att den fälls ner och upp via en lucka i taket, vilket innebär att den endast tar upp plats när den är nedfälld. Har man en kallvind så är det viktigt att välja en trappa som isolerar för att värdefull värme inte ska försvinna ut genom taket. Det finns som tur är många varianter att välja på, något som säkerställer att man kan hitta en bra vindstrappa som uppfyller de krav och behov som finns. 

Välj mellan många olika vindstrappor

Hos https://www.stegfabriken.se/trappor/vindstrappor hittar man ett bra utbud av olika vindstrappor. De erbjuder flera olika modeller som dessutom finns i flera varianter. Till exempel så har de isolerade vindstrappor som säkerställer att värmen stannar i bostaden och att man kan ta sig upp och ner från vinden smidig. 

Fler nyheter