Vätskebrist är farligt, därför finns det pumpservice i Helsingborg

01 september 2021 william eriksson

Som människa hamnar man i ett akut tillstånd om man drabbas av vätskebrist. Vid svår vätskebrist kan organen, framförallt njurar, hjärta och lungor, sluta fungera. Kroppen hamnar i chocktillstånd och om man inte snabbt kan tillföra intravenös vätska dör man. Det är ju faktiskt samma sak med maskiner och industri. Kommer inte vätskan fram så stannar allt. 

Pumpen är ju hjärtat i tillverkningsindustri. Vätskor och gas skall förflyttas och för att göra det krävs pålitliga trotjänare som gör sitt jobb. För att de skall kunna jobba på ordentligt är det ju viktigt att man tar hand om dom regelbundet och ser till att de är i god form.

Då finns det som tur är företag som ägnar sig åt att se till att inget går sönder, men om det ändå skulle behövas en reparation så har de en välutrustad verkstad som kan ta hand om pumpar

Det finns en pump för varje tillfälle

Modern teknik har gjort att utvecklingen av pumpar går framåt med nya material för att fylla krav på miljöanpassning. Startar man en ny verksamhet så behövs experter som känner till allt som finns på marknaden och som kan hjälpa till att välja det som passar bäst.Det gäller att hitta utrustning som klarar de påfrestningar och krav som den kommer att utsättas för. 

Företag som exempelvis Pump & Pyrolysteknik specialiserar sig på utrustning som klarar aggressiva kemikalier som natriumklorid, ammoniak och saltsyra samt vätskor  med hög viskositet. Självklart behärskar man alla sorters pumpar i ett företag och har en välutrustad verkstad för att dessutom kunna reparera om något skulle gå sönder eller behöva ersättas.

Som med allt annat är regelbunden tillsyn och pumpservice avgörande för att utrustningen fungerar. Som med den mänskliga kroppen – vårdar man och tillför vätska regelbundet så sköter den sitt jobb och man slipper onödiga stopp.

 

Fler nyheter