Vilken typ av kamera använder du?

26 augusti 2020 patrick pettersson

Oavsett om du är en amatörfotograf, en vlogger eller en blogger så är ett kamerastativ något du garanterat måste ha. Du behöver det för att kunna placera din kamera eller din mobil/padda på rätt avstånd och kunna göra en proffsigare bild eller video. I dagens sociala medielandskap sprider sig video snabbare än någonsin. Är du någon som vill “vara någon” eller “bli någon” så behöver du göra videos. Tänk på alla coola youtubers och alla snygga instagramkonton. Tro inte att alla anlitar fotograf. De flesta fotar helt själva med stativ.

 

Vad behöver du just nu?

Vad har du för stativ hemma? Har du något alls? Om inte så bör du kolla runt genast. Kolla runt vad andra använder och vilket utbud som finns. Det finns givetvis olika kvalitet och olika prisnivåer. Du kan börja med något enklare, du behöver inte gå på proffsprodukter direkt.

Vill du så finns ju alltid billigare kopior att beställa från Asien. Vill du ha kvalitet så bör du kolla noggrant vad du vill ha, vad ett stativ klarar av, hur mycket det väger o.s.v. Kolla runt ordentligt så du vet vad du behöver och vill ha. På så vis undviker du en besvikelse. 

 

 

En djungel av prylar 

Nätet är en djungel av prylar. Du vet knappt var du ska börja. Den som skriker högst får flest klick och hamnar högst i ranking och i sökningar. Det behöver inte betyda att varorna är bra, åtminstone inte de bästa. Om du hittar stativ som ser intressanta ut, kolla recensioner.

Är tidigare köpare nöjda? Vad är bra och dåligt med respektive produkt och hur många stjärnor har de? Har du förresten koll på hur du vill använda ditt stativ? Ska det stå på skrivbordet eller golvet eller kanske utomhus i olika miljöer? Kolla in utbudet på en sajt som coolpriser.se.

Fler nyheter